auBurkina.nl

Betrokken van hier tot ginder
 
over Burkina over auBurkina.nl Facebook Twitter RSS/Nieuws delicious links Agenda Service Webshops Contact Disclaimer

 

15-07-2014

Groot Zonnepanelen park voor Burkina

Het Canadese Windiga Energy ontving een commissie om een 20MW zonnepanelen-park ter waarde van 50 miljoen US$ te bouwen in Burkina Faso. Daarmee is het voorlopig het grootste photovoltaische (PV) park van sub-Sahara Afrika; maar mogelijk niet voor lang, want ook voor Ghana zijn er plannen om 20MW park te bouwen.

Het project wordt gefinancierd door onder andere de African Development Bank (AfDB). Gelden worden ook bijgedragen door Frontier Markets Fund Managers en het Emerging Africa Infrastructure Fund. De deal had niet tot stand kunnen komen zonder samenwerking tussen de Burkinese en Canadese overheden. Met het nationale electriciteitsbedrijf SONABEL is een contract voor energie-afname getekend voor de komende 25 jaar. Siemens Smart Generation Solutions zal het zonnepanelen-park bouwen en in bedrijf nemen.

Het PV-park komt in Zina te staan, in de Mouhoun provincie (in het Westen van het land, bij Dedougou). Verwacht wordt dat het een wezenlijke bijdrage zal leveren aan de economische ontwikkeling van het gebied. 

Canada is de grootste buitenlandse investeerder in Burkina Faso. De Canadezen zien duidelijk markt-kansen voor hun kleine en grote bedrijven, zoals beschreven in hun Global Markets Action Plan. 

Meer informatie


← Interim preside... ↑ auBurkina Droit Libre TV ... →