auBurkina.nl

Betrokken van hier tot ginder
 
over Burkina over auBurkina.nl Facebook Twitter RSS/Nieuws delicious links Agenda Service Webshops Contact Disclaimer

 

15-06-2014

Droit Libre TV - Webtelevisie in dienst van de mensenrechten

http://www.droitlibre.net/-burkina-faso-.html

Ter gelegenheid van de 10e editie van "Ciné Droit Libre", die van 1 tot 6 juni 2014 gehouden word, is er op 4 juni een persconferentie gehouden bij het Franse Instituut in Ouagadougou. Tijdens deze persconferentie wil hoofdredacteur Bakary Ouattara iedereen eraan herinneren dat er een televisiekanaal bestaat dat in dienst staat van de rechten van de mens.

 

Droit Libre TV, dat enkel via het web bekeken kan worden, bestaat in Burkina Faso al sinds 18 november 2011. Het biedt een platform aan jonderen en personen die lastig toegang hebben tot klassieke media, om vrijheid van meningsuiting te promoten en een stem te geven aan degenen die nog niet gehoord worden. De zender biedt elke week nieuwe reportages over de rechten van de mens.

 

De zender word zo'n 2000 keer per dag bekeken, en heeft in totaal al meer dan 2 miljoen bezichtigingen op zijn conto. Daarmee kan wel gesteld worden dat dit eerste franstalige web-tv-kanaal over de rechten van de mens en vrijheid van meningsuiting een succes is. Op dit moment zijn er zo'n 300 filmpjes beschikbaar in de form van reportages, interviews of profielen van personen die bijdragen aan de rechten van de mens, van discussies, betrokken musici, documentaire films etc.

 

Mali, Ivoorkust en Senegal hebben ook elk al hun eigen TV-zender over de mensenrechten en verwacht word dat de zender wordt uitgebreid naar Guinée Conakry, Togo, Benin en Niger.

 

bron: http://www.burkina-ntic.net/Droit-Libre-TV-La-webtele-au.html (FR)


← Groot Zonnepane... ↑ auBurkina IMF en Wereldba... →