auBurkina.nl

Betrokken van hier tot ginder
 
over Burkina over auBurkina.nl Facebook Twitter RSS/Nieuws delicious links Agenda Service Webshops Contact Disclaimer

 

17-04-2014

auBurkina.nl

Over auBurkina.nl

"Au Burkina" is Frans voor "in Burkina"; waarbij "Burkina" weer de veelgebruikte koosnaam voor Burkina Faso is. M.a.w. deze site wil u informatie brengen over wat er gaande is in Burkina Faso: nieuws, informatie en inspiratie.

Nederland en Burkina Faso delen een verleden van nauwe betrekkingen. Tot 2013 had Nederland een Ambassade in Burkina Faso en was er een noemenswaardige Nederlandse gemeenschap in Burkina Faso gevestigd. Daarnaast zijn zo'n 80 Nederlandse goede doelen actief in Burkina Faso en zijn er natuurlijk Nederlandse bedrijven gevestigd in Burkina.

Ik durf te stellen dat al deze relaties bijdragen aan de ontwikkeling van Burkina Faso en daarom wil ik met deze site de Nederlandse betrokkenheid nog verder stimuleren. De Franse taal kan door velen gezien worden als een barriere, vandaar dat deze site juist Nederlandstalig is opgezet. 

auBurkina.nl biedt in de eerste plaats Nederlandstalige informatie over het land en de mogelijkheden die er voor Nederlanders zijn om het land te bezoeken en er op verschillende manieren actief te zijn:

Of je nu toerist bent, ondernemer, een jonge student of doorgewinterde wetenschapper; Burkina Faso heeft iedereen wat te bieden en deze site biedt enkele aanknopingspunten.

auBurkina.nl word u aangeboden door Cheryl van Kempen. U kunt dit initiatief steunen door uw nieuws en agenda-items te sturen naar cheryl@auburkina.nl. Wilt u ook helpen met de website of anderszins? Geef een seintje.