auBurkina.nl

Betrokken van hier tot ginder
over Burkina over auBurkina.nl Facebook Twitter RSS/Nieuws delicious links Agenda Service Webshops Contact Disclaimer

 

17-07-2019

Blue Wonder sponsort waterpomp

Stichting ASAP vertelt in haar nieuwsbrief hoe de eigenaar van Blue Wonder en zijn dochter het project in Burkina Faso bezoeken waar een door hen gesponsorde waterpomp in gebruik wordt genomen. Het betreft een Blue Pump van de Fairwater Foundation. 

ASAP schrijft: 

"net als in veel andere Afrikaanse landen, meer dan 50% van de waterputten niet werken vanwege het falen van de handmatige pompen. Het verschil tussen de "blauwe pomp" en andere pompen is dat deze 10 jaar onderhoudsvrij is en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en gerepareerd. Dit betekent dat de vervanging van bestaande, voor fouten gevoelige pompen erg belangrijk is."

Daarnaast is de impact van het niet werken, dan wel tijdelijk niet beschikbaar zijn van een pomp enorm. Want dit is wat de installatie teweeg bracht:

"Als de pomp kapot is, moeten vrouwen en meisjes lange afstanden lopen om schoon water te halen. Om de pomp te installeren, moesten we de oude basis gemaakt van cement afbreken en een nieuwe bouwen. Omdat cement moet drogen, heeft de school (kinderen en leerkrachten) gedurende 3 dagen geen water gehad. Ze moesten naar een waterput op ongeveer 1 km afstand om water te halen."

Bluewonder.jpg

 


  ↑ enHollande 31e Afrika Fest... →