auBurkina.nl

Betrokken van hier tot ginder
over Burkina over auBurkina.nl Facebook Twitter RSS/Nieuws delicious links Agenda Service Webshops Contact Disclaimer

 

15-07-2014

Atlas Copco plant 600 hectaren bos

De actie “VSD for life” van Atlas Copco heeft een bos van 250.000 bomen met een oppervlakte van 600 hectaren opgeleverd. Atlas Copco doneerde de bomen aan WeForest, een vereniging zonder winstoogmerk, voor hun herbebossingsproject in Burkina Faso in het kader van het "Great Green Wall" project.

De actie is onderdeel van een wereldwijde verkoopcampagne, opgezet om de verkoop van toerengeregelde energie-efficiënte “VSD”compressoren te stimuleren en het duurzame imago van Atlas Copco uit te dragen. Voor elke aankoop wordt een boom gedoneerd. Vanwege het succes van de actie wordt deze verlengd tot het einde van 2014. 

De 250.000 bomen die nu al gedoneerd zijn en de nog komende donaties dragen bij aan de internationale “Great Green Wall”, een project voor herbeplanting van de oorspronkelijke bebossing van West-Afrika helemaal tot in Oost-afrika. Het oprukken van de woestijn wordt zo tegengegaan en de biodiversiteit verbetert. Daarnaast verbetert het de leef-omstandigheden van de lokale bevolking en hun economische onafhankelijkheid. 

Atlas Copco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van duurzame productiviteitsoplossingen.  De Atlas Copco-groep biedt  zijn klanten innovatieve compressoren, vacuüm-oplossingen, luchtbehandelings- en gasscheidingssystemen, constructie- en mijnbouwapparatuur, industrieel gereedschap en montagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten met het oog op  productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie.

Meer informatie

VSD_for_life_campaign_ac0056546_456.jpg


← Papillon Reizen ↑ enHollande Team Burkina - ... →